lauantai 14. heinäkuuta 2012

Kesäinen mansikka-raparperikakku

Aurinkoista lauantai-iltapäivää!

Täällä odotellaan tärkeitä ja harvinaisia vieraita Joensuusta. 
Isä vaimonsa kanssa saapuu aivan tuota pikaa.
Kesän ja etenkin kesävieraiden kunniaksi leivoin mehevän mansikka-raparperitäytekakun.
Kyllä yksi mansikkakakku kesässä pitää tuhota!




Kakun alimpaan väliin laitoin paksua raparperikiisseliä (ohje täällä ) ja toiseen väliin vaniljarahka-kermavaahto-mansikka seosta. Kostutukseksi raparperien lientä ja omenamehua.
Päälle reilusti kermavaahtoa ja mansikkasiivuja. 

Ostin torilta 5kg laatikon mansikoita, tosi hyvälaatuisia olivat.
Aika pieniä, mutta tosi maukkaita (Polka).
Muutaman rasian laitoin pakkaseen talven varalle,
loput syödään porukalla tämän viikonlopun aikana.
 Mansikkaähkyt!




Kesäflunssaa meinaa väkisinkin pukata, mutta en anna sen vielä hidastaa menoa.
Nyt nautitaan kesäviikonlopusta hyvässä seurassa, satoi tai paistoi!

Pitäkää kivaa!!!


5 kommenttia:

  1. Kaunis, kaunis ja maku varmaan kuin unelma!

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen ja ei makukaan voi huono olla :)

    VastaaPoista
  3. Onpas herkullisen näköinen kaakku nams!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista! Tämä kakku on todellakin tosi NAM! Mansikka ja raparperi ovat kyllä lyömätön yhdistelmä. Taidan ottaa vielä siivun iltapalaksi...

    VastaaPoista
  5. Voi taivas.. Valtavan herkullisen näköinen kakku!!
    Mansikkamaista viikonloppua odotettujen vieraiden kera!

    VastaaPoista