perjantai 18. elokuuta 2017

Iltapäivä VallisaaressaTaas kerran on tullut todistettua, että elokuu on uusi heinäkuu. Ennen pidin heinäkuuta kesän parhaimpana kuukautena säiden puolesta. En enää. Jo useampana vuonna (sen mitä säistä ylipäätään muistan...) elokuun säät ovat olleet huomattavasti kesäisemmät kuin heinäkuun. Tämä elokuu on hellinyt lämmöllä. Ei nyt hellelukemilla sentään, mutta mittarin pysytellessä parinkympin tuntumassa olen varsin tyytyväinen. Suomessa kun ei voi asettaa vaatimuksia kovin korkealle.

Alkuviikosta käytimme aurinkoisen kesäpäivän tehokkaasti hyödyksi ja suuntasimme ystäväni kanssa Helsingin edustalle Vallisaareen. Saari on avattu yleisölle vasta viime vuonna eikä se vielä ole saavuttanut kovin suurta retkeilijäryntäystä. Hyppäsimme paattiin kauppatorilta ja parinkymmenen minuutin kuluttua rantauduimme Vallisaareen. Melko rauhaisissa tunnelmissa saimme patikoida merkittyjä reittejä pitkin ympäri Vallisaarta ja sen kyljessä olevaa Kuninkaansaarta. Saaret ovat varsin luonnollisessa tilassaan ja sopivatkin siksi hyvin rauhalliseen luonnon ihmettelyyn. Siellä täällä vastaan tulee sodanaikaisia rakennuksia ja tunneleita. Saarelta käsin on kiva ihailla vieressä olevaa Suomenlinnaa ja Kustaanmiekasta lipuvia risteilijöitä.

Retkeilijöiden tarpeet on huomioitu saarella erittäin hyvin. Ruokaa ja juomaa saa ostettua useasta paikasta. Torpedonlahden satamakahvilasta ja vieressä olevasta Epic-konttiravintolasta saa mm. salaatteja, piknik-eväitä, grilliruokaa, SeaDogeja ja juomaa pillimehuista viinilasilliseen. Epic- konttikioski palvelee myös Luotsipihan laiturin tuntumassa (meidän visiitin aikaan suljettu). Torpedonlahdelta reilu 100m etelään löytyy keidas herkkusuille. Jäätelökahvila Paja tarjoilee erilaisia jäätelöitä ja virkistäviä juomia. Olipa meidän visiitin aikaan kahvilan pihalla myös letunpaistopiste! Saarelta löytyy myös muutama piknik-alue ja vesipisteitä. Eikä tarpeillekaan tarvitse mennä pusikkoon, sillä kuivakäymälöitä löytyy monesta mutkasta. Lisää Vallisaaresta voit lukea mm. täältä.


Meidän kesäinen iltapäiväretki venähti lähes neljän tunnin mittaiseksi. Käveltyjä kilometrejä kertyi n. 6-7. Ihailtiin maisemia, valokuvattiin, herkuteltiin jäätelöllä, nautittiin auringosta ja tutkittiin tunnelit ja bunkkerit. Vallisaari sopii hyvin vaikka koko päivän mittaiseksi retkikohteeksi ja ihan kaikenikäisille. Täällä ei toistaiseksi tarvitse väistellä muita vierailijoita, sillä tilaa on ja moni ei ehkä vielä tiedä tästä suositun Suomenlinnan kupeessa olevasta luontokohteesta. Vielä ehdit visiitille, sillä paatit kulkevat Vallisaareen syyskuun lopulle asti. 

Oletko jo vieraillut Vallisaaressa? Mikä on sinun suosikki luontokohteesi Helsingissä?

Aurinkoisia elokuun päiviä toivottelee, 

*Anu


4 kommenttia:

 1. En muuten oo käynyt! Näyttää upealta paikalta 💗

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Tuolla olisi kyllä kiva päästä käymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ensi kesänä viimeistään, jos tälle kesälle/alkusyksylle ei enää ehdi! :)

   Poista