lauantai 5. maaliskuuta 2016

Kesä talven keskelläSää on ollut taas muutaman päivän ajan harmaa ja ankea. Koska auringonpaiste ei ole jokapäiväistä herkkua, täytyy kehitellä korvaavia mielen piristäjiä. Yksi sellainen on Helsingin keskustan tuntumasta löytyvä Talvipuutarha. Ihanan vehreä ja trooppisen lämmin keidas, missä voi nauttia hetken luonnon rauhasta ja rauhoittavasta vihreydestä. Siellä voit istahtaa puistonpenkille ihmettelemään tai nauttia vaikka puutarhapiknikistä. Kyllä, keskellä talvea! 

Puutarha on jaettu kolmeen osaan. Keskellä on runsas viidakkomainen alue runsaine kasvillisuuksineen, palmuhuoneeksikin kutsuttu. Oikealle puolelle jää kaktushuone, jossa viihtyvät kaktuksien lisäksi mehkasvit ja orkideat. Vasemmalla puolella on avarampi tila kasveineen, täällä on runsaasti pöytäryhmiä vaikkapa piknikin viettoon, lukemiseen tai vaikka maalaamiseen (niinkuin eräs tyttö tänään teki).

Tämä oli vasta toinen vierailuni Talvipuutarhassa (joka on nimestään huolimatta auki ympäri vuoden), mutta ei taatusti viimeinen. Seuraavalla kerralla täällä voisi nauttia piknik-eväitä hyvässä seurassa.  Voin lämpimästi suositella paikkaa sinulle, jos viihdyt luonnon keskellä ja kaipaat hetkeksi pakopaikkaa kaupungin vilskeestä. Ja sisään pääsee vieläpä ihan ilmaiseksi! Lisätietoa puutarhasta löydät täältä.

                                                                                      
Viikko on vierähtänyt vauhdilla ystäviä tavatessa, urheillessa ja töissä huhkiessa. Tämän viikon vapaat on nyt lusittu ja huomenna painetaankin duunia taas oikein olan takaa rahankiilto silmissä. Kyllä siitä 15 tunnin tuplavuorosta taas selvitään, tunti kerrallaan! 

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

*Anu


12 kommenttia:

 1. Oi että, kiitos vinkistä! :-) Uskoisin tuosta paikasta pitäväni, näyttää kyllä erittäin viehättävältä :-) Varmasti ollut mukava visiitti! :-)

  Täälläkin painetaan huomena 10h päivä :-D
  Tsemppiä meille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se järin suuri paikka ole, mutta tunnelma on kiva ja piknik-eväät maistuisivat varmasti tuolla kasvien keskellä. :)
   Hyvin selvisin 15 tunnin työvuorosta, mutta kyllä väsytti illalla kotiin palatessa...

   Poista
 2. Mulla alkoi loma,vaikka ihan lentsu on päällä.Pääasia,että saa huilata.Kivoja isoja kaktuksia tuossa kuvassa.Meillä viherkasvit on tänään suihkutettu.Kukkaruukut myös pesty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjuus, lomalla sairastaminen on niin ikävää! Pikaista paranemista!

   Poista
 3. Mulla alkoi loma,vaikka ihan lentsu on päällä.Pääasia,että saa huilata.Kivoja isoja kaktuksia tuossa kuvassa.Meillä viherkasvit on tänään suihkutettu.Kukkaruukut myös pesty.

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Me ollaan joskus minin kanssa käyty, mutta siitä on aikaa. Pitäisi mennä uudestaan:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti visiitin arvoinen paikka, menen varmasti uudestaankin!

   Poista
 5. Oi, tämä on ollut mielessä nyt pääsiäisen lähestyessä, kun käsittääkseni Talvipuutarhassa on pääsiäisteemaa siinä lähipäivinä. :) Olen joskus tuolla poikennut, mutta I viihtyisi varmasti kanssa.

  Tsemppiä pitkään työpäivään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäisen aikaan siellä on ilmeisesti pääsiäisen ajan kukkia esillä: narsisseja, tulppaaneja jne...

   Poista
 6. Oi, miten viihtyisännäköinen paikka! Kiitos vinkkauksesta. Ehdotankin ko paikkaa ystävälleni treffipaikaksi kun tapaamme siellä Helsigissä muutaman viikon päästä. Tsemppiä työvuoroon ja mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kivempi paikka mitä muistinkaan. Kannattaa siis käydä!

   Poista
 7. Mikä keidas kaupungissa! Ihana paikka! Tuolta saattaa vain olla vaikea lähteä pois ;)

  VastaaPoista