sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Pitkästä aikaa lautasella: Banaaniletut







Kevät on monelle keventelyn aikaa, niin myös minulle. Syksyn ja talven aikana vartalolle kertynyttä rasvavarastoa aletaan sulatella heti vuodenvaihteen jälkeen. Välillä paremmalla, välillä huonommalla menestyksellä. Minulla motivaation löytyminen on antanut odottaa pitkälle helmikuuhun, mutta nyt mennäänkin sitten "sata lasissa". 

Keventelyssä en ole koskaan ehdoton vaan hoidan asian maalaisjärjellä. Sovellan, joustan ja järkeilen. Kitukuureille sanon "NO-NO"! Ei ole kiellettyjä ja sallittuja ruoka-aineita (paitsi tällä hetkellä karkkilakossa...). Lisään ruokavalioon proteiineja ja kasviksia, vähennän sokeria ja rasvaa. Kaikkea saa syödä, kohtuudella. Energiaa pitää saada niin paljon, että jaksaa treenata ja painaa arkea eteenpäin. Minun keventely sallii myös satunnaisen herkuttelun herkuilla, joista ei tule morkkis ja joissa on viisaat raaka-aineet.

Instagramia seuraavat tietävätkin jo, että eilen illalla herkuttelin. Tein pitkästä aikaa (ja olisiko toinen kerta ikinä) banaanilettuja. Yksi banaani, kaksi kananmunaa ja ripaus vaniljasokeria. Hyvät raaka-aineet, joista ei voi saada aikaan mitään pahaa. Letut ovat herkkua sellaisenaankin, mutta minä heitin kylkeen pensasmustikoita ja tuoretta mangoa. Herkkuhetken kalorimäärä pysyi kohtuullisena ja sain tyydytettyä makeannälkäni terveellisesti. Kannattaa kokeilla!

Tämä lumipöpperöinen sunnuntaipäivä menee treenaillessa ja kotihommissa. Illalla taidan lähteä nostalgiselle keikalle... Reipasta sunnuntaita!


*Anu




13 kommenttia:

  1. Minä tein eilen ekaa kertaa banaanilettuja, hyviä ja helppoja olivat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi helppoja varsinkin kun paistaa lettupannulla. :) Täytyisi muistaa tehdä näitä useamminkin.

      Poista
  2. Noi on kyllä niiiin hyviä! Itselläkin tullut tehtyä :) nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin?! Näitä voi hyvällä omallatunnolla syödä enemmänkin. :)

      Poista
  3. Nam! En ole koskaan tainnut maistaa banaanilettuja, mutta oon varma, että tykkäisin:)!

    VastaaPoista
  4. Voi nam! En ole koskaan tehnyt banaanilettuja, mutta pitäisi kyllä kokeilla, sen verran herkun näköisiä on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Tänään tekisi mieli tehdä noita herkkuja lisää...

      Poista
  5. oi että näyttääkin hyvältä. Täytyy ehdottomasti pistää korvan taakse ja kokeilla joskus.. ehkä jopa jo piakkoin. Täytyykin ostaa lettupannu, että onnistuu paremmin.
    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ostin lettupannun eilen! Ostin sen lähinnä kasvispihvien paistoa ajatellen, mutta sitten muistin banaaniletut ja niitähän oli heti pakko paistaa!

      Poista
  6. Pitäisköhän sitä itekin vihdoin viisastua tässä asiassa ja kokeilla. Oon reilun viikon vehnämässäilyn sun muun lomaherkun jäljiltä ollut niin vatsa kipeenä, että taidan jättää sen pahan taas pois kokonaan. Uskomaton vaikutus sillä vehnällä tuntuu olevan. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Minä tein viime viikolla parikin kertaa banaanilettuja lapsille. 8-vuotias nirsoilija ei voinut uskoa, ettei letuissa ollut ollenkaan sokeria. Eikä kyllä kaivannut sitä lettujen päällekkään.

    VastaaPoista
  8. Minä tein viime viikolla parikin kertaa banaanilettuja lapsille. 8-vuotias nirsoilija ei voinut uskoa, ettei letuissa ollut ollenkaan sokeria. Eikä kyllä kaivannut sitä lettujen päällekkään.

    VastaaPoista