sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kun pinna on niin kovin lyhyt...


...niin ei todellakaan jaksa odottaa, että vanhat orkidearaakut jaksaisivat tehdä uusia kukkia. Kaksi raakkua kituu ikkunalaudalla, elossa vielä ovat ja pari uutta lehteäkin on toinen tuskalla synnyttänyt. Mutta kukkia ei näy. Liekö syynä se, että välillä unohdan uppokastaa niitä (ehkä pari kuukauttakin pahimmillaan jäänyt kastelematta)? Vai ovatko vaan yksivuotisia? Toinen niistä on ollut kukkimatta jo noin viisi kuukautta, toisen edesottamuksia en edes muista.

Raakkuihin tympääntyneenä minä lyhytpinnainen menin Prismaan ja ostin uuden orkidean. Värivalikoima oli niukanlainen. Valkoisenhan minä olisin (tietenkin) halunnut, mutta jouduin tyytymään vaaleankeltaiseen. No, kaunis on sekin ja sopii kevätkotiin ihan kivasti. Ainakin paremmin kuin tarjolla olleet violetit eri sävyissään. Nyt ihastellaan tuota kaunokaista ja yritetään muistaa raakkujen (ja tuon uuden) kastelu kerran viikossa. Jos vielä kesään asti katselisi pukkaako raakkuihin kukkaa vai ei, sitten joutavat kukkien hautuumaalle.

Tämä raakku alkaa valmistautua viiden yövuoron aloitukseen. Tässä vaiheessa se tuntuu kidutuskuolemalta, mutta kolmannen yön jälkeen onneksi elämä voittaa, kun rytmi on kääntynyt kunnolla. Eli sitä keskiviikkoa odotellessa...

Lupsakkaa sunnuntai-iltaa kamut!


*AnuElina

Ps. Uusia lukijota on putkahtanut taas muutama lisää, kiva kiva! Lämpimästi tervetuloa seurailemaan mun puuhia!


10 kommenttia:

 1. Onpa upea yksilö! <3 mulla oli jännä juttu orkideojen kanssa, kun ei millään kukkineet, mutta annoin ne äidilleni ja heti alkoivat kukkia. ;D Ja hassua tässä on se, että äitini yleensä tappaa kaikki kasvit. Toivottavasti sinulla alkaa muutkin kukkia! :)

  Tsemppiä yöputkeen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en oikein ymmärrä, miksi minun orkideat eivät kuki uudestaan, mutta töissä yksi vanha orkidea on jatkuvasti uudestaan kukassa! Hoitajassa on kai vika...

   Poista
 2. Sama juttu täällä noiden kanssa, en ole saanut yhtäkään kukkimaan ja kukkimattomat raakut tulee heiteltyä aina jonkin ajan kuluttua pois, kun ei niitä vain jaksa katsella!
  Kaunis tuo kuvaamasi orkidea!
  Tsemppiä töihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ongelma siis monella muullakin...taitaa olla aika yleistä. Ja ehkä me kaikki ollaan vähän kärsimättömiä. ;)

   Poista
 3. Mää oon luovuttanut orkkideoiden kansa raakuvaiheessa. Stemppiä yövuoroihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei noita kovin pitkään jaksa katsella. Mä tosin piilotan ne ikkunalaudalle verhojen taakse, joten eivät ole koko ajan näkösällä. :)

   Poista
 4. Kaunis ja ihanan paljon kukkia!!! :) Orkkideat on niiiiin ihania, mutta mulla ne ei oo menestyny millään. Jaksamista yövuoroihin, täällä juurikin kolmas menossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kohtalotoveri, tsemppiä öihin myös sulle!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Hmm, tarkoittaakohan tuo "kaunis on tuokin väri"? ;) Kiitos!

   Poista