keskiviikko 9. tammikuuta 2013

An Apple A Day...

...keeps the doctor away.


.Tähän vanhaan viisauteen yritän uskoa. 
Taistelen uhkaavia pöpöjä vastaan C- ja D-vitamiinin sekä sinkin voimin. 
Käsien pesua, ihmisjoukkojen välttämistä, riittävästi unta ja vitamiinipitoista ruokaa.
Nyt ei ole sopiva aika sairastua eikä aikaa sairastaa. Loma on uhkaavan lähellä.


Jouduin tänään kuitenkin turvautumaan lääkärin palveluihin.
Oikea jalkapohja on kipuillut maanantaista asti ja nyt se äityi niin ikäväksi, että oli pakko käydä hakemassa apua. Diagnoosiksi tuli jalkapohjan jännekalvon fibromatoosi. Joku tulehdustila. Paraneminen voi kestää jopa vuoden. Johtuu kai rasituksesta...vaikka en kyllä ole erityisesti jalkaani rasittanut, normi arkea vain.
Sain (vain) vuorokauden sairaslomaa ja kävelykiellon. Ja ah, niin ihanan kortisonipistoksen! Voitte varmaan kuvitella miltä tuntuu saada iso neula jalkapohjaan. AUTS!
Toivottavasti vaiva helpottaa pian. Tuo kävelykiellon toteuttaminen on nimittäin aika hankalaa, kun tekee seisoma/kävelytyötä. Pahimmillaan koko työvuoro jalkojen päällä. Tarvittaessa kortisonipistoksen voi uusia... vaikka se ei kyllä houkuttele, oli sen verran ikävän tuntuista.


Tämän päivän ja huomisen lepuuttelen jalkaa kotosalla. Sitten onneksi perjantai ja lauantai vapaata niin voi vielä ottaa ihan iisisti. Toivottavasti sunnuntaina jalka jo kestää paremmin astumista, että pääsee (lue:joutuu) töihin. Nyt taidan siivoilla vähän ja illan vietän rennosti sohvalla tv:n, sisustuslehtien ja kutimien ääressä.

Kivaa keskiviikkoiltaa!

13 kommenttia:

 1. Kipaise Ympyrätaloon(?) ja Soleus Proteor.

  http://www.tukipohjalliset.fi/sivut/plantaarifaskiitti.htm

  Ei ole mitään ilmaisia nuo pohjalliset, mutta kipu helpottaa melkein heti! Minulle lääkäri "määräsi" sellaisen ja sanoi, että piikki vasta jollei muu auta. Olen kyllä niin piikkikammoinen, että jo pelkkä uhkaus ehkä tehosi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Jos aiva ei helpota tuolla kortisonilla niin sit voisin ehkä harkita noita pohjallisia. Heti en lähde ostoksille kuitenkaan. Piikki oli kyllä niin inhottava, että pitää kyl tarkkaan miettiä haluanko toisen...

   Poista
  2. Ja reissua ei kannata pilata vaivalla, jos helpotus olisi saatavissa :)

   Poista
 2. Voi kurja tuota vaivaa! Ja piikki jalkapohjaan ei kuulosta ollenkaan mukavalta, ihmeellistä, jos kävelykielto ja lepo ovat parannuskeinoja ja saat seisomatyöhön saikkua yhden päivän. Kenenkähän parasta sillä ajetaan... Pikaista helpotusta vaivaan toivotan joka tapauksessa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan että vaiva pian helpottaa!

   Poista
 3. Äh, tuo on inhottava vaiva! Ja tosiaan kestää pitkään parantua. Toivottavasti sait hyviä ohjeita vaivan hoitoon eikä pelkästään kivuliasta piikkiä jalkapohjaa, sillä se myös uusii helposti. Toipumista ja onnea pöpöjen väistelyyn!
  JA mukavaa iltaa sinne sohvalle ihanien lehtien ja käsitöiden sekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En saanut lääkäriltä mitään ohjeita, mutta kaveri onneksi vinkkasi nettisivuista. Eli nyt ahkerasti venyttelemään! :)

   Poista
 4. Auts !
  Ai niin , sulla oli Se reissu , joo nyt ei passais pöpöjen iskeä ja kinttu kuntoon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pitäis olla huippukunnossa kun loma alkaa!

   Poista
 5. Voi ei, mä juuri aamulla mietin, että onpa ihanaa, kun ko vaiva on vihdoin ohi. Mulla tosin diagnoosina oli plantaarifaskiitti ja se oli kantapäässä se kipu. Painajainen kesti yli vuoden, mutta nyt aletaan olla voiton puolella. Minulla vaivaa helpotti kävely crockseilla, niissä on niin pehmoinen pohja, että se aina vaimensi askellusta ja siten ei sattunut niin paljoa. Mervin ehdottamaa pohjallista ei tullut kokeiltua, hyvältä vaikuttaa sekin. Tsemppiä, toivottavasti pääset omasta vaivastasi nopeammin eroon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämä vaiva ole kutakuinkin tuo sama, plantaarifaskiitti. Mulla se tuntuu eniten tuossa kantapään ja jalkapohjan (jalkaholvin) rajalla. Mulla on töissä crocksit, toivottavasti niistä ei ainakaan haittaa ole... Kalliita pohjallisia en lähde nyt ostamaan.

   Poista
 6. Tuo an apple a day -sanonta on meillä töissä semmonen vitsi - olen lääkäriasemalla töissä :) Harmi tuo sinun jalkavaivasi, sillä saattaa kestää kauan. Minulla oli tuo sama pari vuotta sitten ja välillä on todella kipeä. Ostin kenkään sellaisen tyynyn jalkapohjaa, kantapäätä ja jalkaholvia tukemaan ja pehmentämään ja se auttoi. Lisäksi minulla oli tapana pyörittää tennispalloa jalan alla iltaisin tv:tä katsoessani - sekin auttoi. Nykyään ihan kunnossa, mutta melkein vuosi siinä meni.
  Paranemisia sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvoista! Täytyy todella harkita tuota pohjallista jos vaiva jatkuu...mutta vasta loman jälkeen. Rantaläpsyihin on vähän hankala asentaa mitään pehmiketyynyjä. ;) KOvasti yritän nyt venytellä pohkeita ja hieroa pallolla jalkapohjaa, toivottavasti saan niistä vähän ensiapua että selviän loman yli.

   Poista