maanantai 18. kesäkuuta 2012

Yrtit ikkunalla

Johan oli kiva viikonloppu, mutta kyllä se hauskuus aina veronsa vaatii.
No nyt on kuitenkin toivuttu reissusta (la Tampereella) ja riennoista ja uutta viikkoa aloitellaan täällä hyvällä fiiliksellä. Vähän univelkaa tosin jäi, mutta ehtiihän sitä haudassakin levätä. ;)

Muutama päivä sitten sain viimein pienen yrttipuutarhan viriteltyä keittiön pöydälle ikkunan alle. Vähän vaiheessa se vielä on, pari yrttiä lisää pitäisi hankkia.
Rucolan kasvatan tänä vuonna ihan siemenistä asti, katsotaan mitä tulee... hyvin ainakin on alkanut itää, sato on varmaan valmis muutaman viikon kuluttua. Siis jos rehut pysyvät elossa niin kauan.
Basilikan hankin kaupasta ihan "aikuisena", istutin vaan isompaan ruukkuun ja hyvään multaan. Siitä on kiva napsia lehtiä leivän päälle ja salaattiin.
Eli kyllä täällä on myös saatu sormet multaan, vaikka ei olekaan sitä omaa parveketta eikä puutarhaa. Täytyy olla tyytyväinen tästä pienestä keittiöpuutarhasta. :)

Rentoa viikon alkua!


5 kommenttia:

 1. Upean näköisiä nuo yrtit. Mitä olet nuo kivat nimikyltit ostanut?

  VastaaPoista
 2. Olen todella yllättynyt että rucola alkoi kasvaa noin hyvin. :)
  Nuo kyltit olen oastanut jo muutama vuosi sitten muistaakseni Anttilasta.

  VastaaPoista
 3. Hyvä idis istuttaa basilika uuteen multaan! :) Voinee soveltaa muihinkin yrtteihin (ootko kokeillu)? Mä tykkään käyttää yrttejä koristeena mut ne tahtoo kuivahtaa nopeesti, sun vinkilläsi niistä vois olla pidempään iloa :)

  VastaaPoista
 4. Heli, uudelleen istuttamalla basilika kesti viime kesänä neljä kuukautta. Se kasvatti uusia lehtiä, mutta ne oli alkuperäisiä pienenpiä. Ruohosipuli ja minttu on kokeiltu myös, hyvin pärjäävät. Vaativat vaan ahkeraa kastelua.

  VastaaPoista
 5. Täytyypä itelläkin kokeilla! Kiitti vinkistä! :)

  VastaaPoista