maanantai 19. maaliskuuta 2012

Noviisi kyselee...

Huomenta!

Nyt seuraa blogikonkareille pari kysymystä.

1. Millä kuvankäsittelyohjelmalla muokkaatte kuvianne? Miten teette useamman kuvan kollaaseja? Ja kuinka tuo signeeraus saadaan kuviin?
Mä oon ihan urpo näissä teknisissä hommissa, kaipaan siis kovasti vinkkejä.
Saisin sitten vähän uutta ilmettä blogiini, jonka ulkoasu alkaa jo vähitellen tympiä mua.
Noloa kun en osaa...

2. Voitteko suositella jotain hyvää perus digijärkkäriä? Uusi parempi kamera ois hankintalistalla viimein, mutta en ymmärrä noista kameroistakaan mitään.
Hinta saisi olla max. 500e. Vaihtoehdot siis taitaa olla aika minimaaliset.
Vinkkejä odottelen. Kiitos!

10 kommenttia:

 1. Heippa, bongasin juuri kivan blogisi :DD mä olen aloittanut bloggailun vasta vähän aikaa sitten, joten odotan innolla kommentteja kysymyksiisi :DD Hauskaa viikonalkua!!

  VastaaPoista
 2. Olen pitänyt blogia paljon vähemmän aikaa kuin sinä (vajaa 6kk), mutta vastaan silti, vaikken mikään blogikonkari olekaan.

  Periaatteessa ihan sama, mitä kuvankäsittelyohjelmaa alat käyttää, sillä monissa niissä on samoja ominaisuuksia ja alussa varmaan perusjutut riittävät, ennen kuin alat tehdä monimutkaisempia käsittelyjä. On ihan makuasia, mitä ohjelmaa pitää helppona ja mitä vaikeana. Minulla on käytössä tällä hetkellä kolme eri kuvankäsittelyohjelmaa ja jonkainen niistä toimii hiukan eri tavoilla, vaikka niillä pääsee periaatteessa samaan lopputulokseen. Siksi on mahdotonta antaa yksittäisiä ohjeita. Jos haluaa oikein erikoisia käsittelyjä, niissä on jo vaihtelua eri ohjelmien välillä. Myös netistä löytyy ilmaisia ohjelmia.

  Kollaasin voi tehdä kuvankäsittelyohjelmalla. Valmis kuvakollaasi tuodaan sitten bloggeriin. Kuvia voi toki yrittää ryhmitellä suoraan bloggerissakin, mutta minusta se on hankalaa, koska useinkaan en saa siirretyksi kuvia haluttuihin kohtiin, joten olen kokenut helpommaksi tehdä kuvaryhmät ensin ja tuoda vasta sitten ne blogiin. Jos haluaa kuvia päällekkäin, se täytyy tehdä ennen bloggeriin tuontia.

  Osallistun usein kuvakollaasihaasteisiin, joten monenlaisia kollaaseja löytyy blogistani. Esimerkiksi tämän Espanja-kollaasin tein GIMP-ohjelmalla.
  http://valuakuvasa.blogspot.com/2012/01/espanja-kollaasi.html
  Sen olen tehnyt niin, että olen leikkaa-liitä -menetelmällä tuonut alkuperäisen kuvan päälle uusia kuvia.

  Olen tehnyt tekstiä kuvaan samalla ohjelmalla. Fontin, värin ja koon voi valita ohjelmasta. Kaikki tekstilisäykset pitää tehdä kuvaan ennen kuin se tuodaan bloggeriin.

  Kameroita kannattaa käydä liikkeissä kokeilemassa ja kysellä myyjiltä.

  VastaaPoista
 3. Hei! Liityin joku aika sitten blogisi lukijaksi :) Itse muokkaan kakkublogini kuvia GIMP 2-ohjelmalla, joka on ilmainen ohjelma. Sillä saa ainakin kivoja reunuksia ja kehyksiä kuviin. Kuvakollaaseja ja signeerauksia en ole vielä kokeillut, niitä kiinnostas kyllä itelläkin tehdä. Mulla on ollu tarkotuksena kakkublogini lisäksi perustaa sisustusaiheinen blogi tänne bloggeriin, mutta kun tämän käyttö vaikuttaa vaikeemmalta mitä vuodatuksen, niin asia on jäänyt hautumaan :D

  VastaaPoista
 4. Mä muokkan Picassassa (siis se albumi, missä Sun omatkin kuvat on).. helppo kuin mikä.
  https://picasaweb.google.com/home

  Vaan että se kohta loppuu.. en tiedä minkälainen siitä tule, kun "omistaja" vaihtuu ja nimi vissi kans....
  Ja kollaaseja saat tehty kun lataat Picassan omalle koneelle.

  http://picasa.google.com/

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkeistä tähän asti! Lisääkin saa vinkkailla.
  Onko Bloggerissa ylipäätään mahdollista asetella kuvia vierekkäin? Itse olen yrittänyt mutta aina ne päätyvät päällekkäin. Tai sit mä vaan olen tavallista tyhmempi kun en osaa...

  VastaaPoista
 6. Kyllä bloggerissa voi asettaa kuvia vierekkäin. Katsot sieltä omasta html-koodista, paljonko sinulla on sivun leveys asetuksena ja muutat sieltä haluamasi leveyden. Kuvien leveyden määräät sitten sen mukaan, montako kuvaa haluat vierekkäin. Ennen kuin menet muokkaamaan html-koodiasi, muista tallentaa alkuperäinen johonkin, sillä jos muokkaus meneekin vikaan, on helppo vain liittää se aiemmin tallennettu versio takaisin.

  VastaaPoista
 7. Minä käytän myös tuota picasaa, koska sen sai maciin haettuu netistä, tähän ku ei kaikki ohjelmat käy. Sillä saa kirjoittaa tekstiä kuvan päälle, tehtyä kollaaseja, rajattua kuvaa, muutettua sävyä jne. Riittävä ollu minulle tähän saakka vaikka tahtoisinkin jo kokeilla jotain muuta ohjelmaa. Järkkäri on minulla canon eos 550d, sillä saa hyviä kuvia kun ensin opettelee ja paneutuu kameran säätöihin. Nythän on tullu niitä uusia pikkujärkkäreitä, esim. Nikonilta. En tiedä kylläkään millaisia ovat, mut ainakin helpompi kantaa mukana.

  VastaaPoista
 8. Kuvankäsittelyohjelmia mulla on käytössä kaksi: Photoscape ja Picasa. Molemmat on ilmaisia ja Picasa on tosi helppokäyttöinen. Photoscape vaatii ehkä vähän enemmän perehtymistä, mutta sillä saa tosi paljon monipuolisemmin muokattua kuvia. Photoscapessa saa myös tuon signeerauksen lisättyä helposti. Mulla on myös kamerana Canon eos 550d, mutta sitä ei taida saada alle viidensadan. Siitä olen kyllä tykännyt tosi paljon, mutta vielä mulla olisi paljon opettelemista sen käytössä.

  VastaaPoista
 9. Joko olet päässyt kokeilemaan kuvien muokkausta? Itse latasin Picasan koneelleni, ja se on ollut kyllä todella helppokäyttöinen. Kuvakollaasit jne onnistuu vaivatta! Ja sain aikaiseksi perustaa sen bloginkin!! Saa käydä kurkkaamassa: http://valkoistaharmoniaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 10. Picasa on ladattu uudelle läppärilleni, mutta en ole vielä ehtinyt harjoitella käyttöä. Katsotaan sitten paremmalla ajalla. :)

  VastaaPoista