perjantai 19. joulukuuta 2014

#19 Joulupuu on rakennettu












Eihän se oikea joulu tule ilman kuusen tuoksua ja kuusen koristelua. Eihän? Niinpä minunkin oli haettava kuusi tuomaan perinteistä joulutunnelmaa kotiin. Täytyyhän uuden kodin ensimmäistä joulua juhlistaa kaikin mahdollisin keinoin (kinkkua en kyllä paista!). Hain kuusen tiistai-iltana, löysin kauniin metsäkuusen huokeaan hintaan. 

Ensimmäisen vuorokauden kuusi seisoi jalassaan ja joi ja joi ja joi. Aika juoppo kuusi! Keskiviikkoiltana puin sen jouluasuun. Tänä jouluna koristelin kuusen niin uusilla kuin vanhoilla koristeilla. Oksille pääsivät hopeanharmaat pallot, jotka minulla on ollut jo vuosia, mutta muistelisin etteivät ne ole koskaan päässeet kuusen oksille. Lisäksi ripustin kuuseen vanhat hopeiset tähdet ja valkoiset lasilinnut. Uusista koristeista oksille pääsivät Indiskan ihanat eläinpallot ja Annon valko-harmaat kuviolliset pallot. Latvaan kiinnitin paperitähden. Se on aika massiivinen, mutta tuo kuuseen ryhtiä ja näköä, sillä muuten koristus on aika maltillinen ja hillitty.

Kuusen alle en halunnut laittaa mattoa, jotta neulasten lakaisu on helpompaa. Maton sijaan laitoin kuusen alle/viereen kaksi hurrikaania kynttilöineen ja kaksi isoa paperikennopalloa (joille en ole keksinyt käyttöä aiemmin). Tuossa kuusen vieressä ne näyttävät ihan jättiläislumipalloilta ja piilottavat hyvin kuusenjalan, joka ei ole sieltä kauneimmasta päästä.

Joulukoti on nyt koristeltu, hillitysti vihreällä, tähdillä, kynttilöillä ja valoilla. Vielä pitäisi käydä hakemassa tuoreet joulukukat (hyasintit ja/tai jouluruusu) niin sitten on valmista. Tykkään hurjasti tämän joulun vaaleasta ja rauhallisesta tunnelmasta. Toivottavasti saadaan vielä lunta...

Minä heittäydyn nyt omille jouluvapaille ja nautiskelen rennosta elosta ja jouluisista jutuista aatonaattoiltaan asti, jolloin aloitan joulun työrupeaman.

Oikein ihanaa perjantaita ja viimeistä adventtiviikonloppua! Joulu se tulla jollottelee... ;)


*AnuElina


Ps. Ja minä kun kuvittelin että päivänvalossa saa kauniita kuvia! Taas on niin harmaata, että kuvista tulee keltasävyistä pikselimössöä. :( Kuusi ei pääse nyt todellakaan oikeuksiin näissä kuvissa. Voi surku!

16 kommenttia:

  1. Ihana!! Voi että miten kaunista. Mukavaa viikonloppua ja rentoja vapaapäiviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaima! Vapaapäivät tulevat taas niin tarpeeseen, joten aion nauttia täysillä!

      Poista
  2. Kyllä on kaunis kuusi <3 ja kuvissa ei ole vikaa :) älä suotta harmittele :) olet niin kauniit kuvat meille laittanut :) kaunissa asussa :)

    Oikein ihania vapaita <3

    VastaaPoista
  3. Kauniisti koristeltu kuusi, tuo paperitähti sopii hyvin kuusenlatvaan :) Mun makuun koristeita on juuri sopivasti, eikä yhtään koristenauhaa! (minä en tykkää niistä nauhaköynnöskammotuksista sitten yhtään)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tykkää täyteen ahdetuista kuusista ja ne koristenauhat/käynnökset on minustakin ihan kamalia! Yksinkertainen, parilla värillä koristettu kuusi on mielestäni kaunein.

      Poista
  4. Nyt kyllä pitää hankkia se kuusi ihan ensi tilassa, niin kauniilta tuo sinun näyttää. Jättää ihanasti esille kaunista kuusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kun kuusi ei ole täyteen koristeltu, kuusen vihreyden pitää näkyä myös.

      Poista
  5. Oi kuinka ihana <3 <3 Tosi söpö ja täydellinen kotiisi! Nauti vapaista niin tääälläkin yritetään <3

    VastaaPoista
  6. Ihana hillityn kaunis kuusi! Siinä ei ole mitään liikaa vaan kaikkea juuri sopivasti. Juuri tuollaisesta tykkäisin itsekin. Mukavaa joulun odotusta ja ihanaa lomaa! :)

    VastaaPoista
  7. Kaunis ja kuusi ja todella ihanasti olet sen koristellut, sävymaailma myös minun makuuni. <3 Ja ihan huippu idea laittaa kennopallot peittämään kuusenjalkaa, niin kaunis kokonaisuus. Ihania vapaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Kennopallot kuusen juurella oli kyllä ihme älynväläys, mutta ihan hyvinhän ne tuonne sopivat...

      Poista
  8. Suloinen kuusi; kauniin mallinen ja ihanat koristukset! Kyllä sitä lunta on kuulemma tulossa eteläänkin :)

    VastaaPoista