keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Oma maa mansikka

Tänään laitoin kesää pakastimeen. Ostin viiden kilon laatikon mansikoita, hinta 20e. Yllättävän hyvälaatuisia olivat, tosin ei kovin makeita. Soveltuvat kuitenkin hyvin pakastamiseen sokerin kanssa. Minulla on vain pieni pakastelokero jenkkikaapin yläosassa, joten sinne ei kovin suurta varastoa voi talven varalle säilöä. Soseutin mansikoista osan sokerin kanssa, niistä tuli kahdeksan pientä rasiaa. Lisäksi laitoin pieniä mansikoita kokonaisena kolmen rasian verran. Soseet tulee käytettyä smoothiessa, kokonaisia voi herkutella sitten sellaisenaan. Osan mansikoista jätin syötäväksi heti.



Ajattelin pakastaa myöhemmin kesällä myös puna- ja mustaherukoita kunhan ne kypsyvät. Rakastan happamanmakeita marjoja! Happamista marjoista tulee ihan parasta marjarahkaa ja ne ovat myös tosi ihania vanillavispin kanssa. Ja mamman marjapiirakka punaherukoista, NAM!
Pitänee varmaan leipoa yksi perinteinen ihanan kesäinen mansikkakermakakkukin ennenkuin mansikkakausi loppuu...

*AnuElina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti