sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kesäherkkuja & kavereita

Vapaa viikonloppu. Ystäviä, aurinkoa, herkuttelua, emännöintiä, baareilua, shoppailua. Paljon viisaita ajatuksia, elämän pohdintaa, makuelämyksiä, rohkeita vetoja. Siitä se mukava viikonloppu rakentui.

Lauantaina vapaapäivä alkoi vähän "luvattomasti" jo klo 6.30. Aurinko paistoi verhon raosta kutsuvasti enkä voinut vastustaa sitä. Niinpä olin jo lenkkipolulla klo 7.15. Aamulenkki on kyllä ihan parasta...jos ei lasketa järkyttävän kovaa kylkipistosta, joka näyttää tulevan joka kerta, vaikka lähden tyhjällä vatsalla. Vai johtuisiko se juuri siitä? Täytyy varmaan jatkossa jättää juoksulenkit iltaan ja aamuisin tyytyä vain kävelyyn.
Mutta kävely on tylsää kun on päässyt juoksemisen makuun!
Iltapäivällä ehdin nauttia auringosta ja vähän taisin taas tuhlaillakin... ja ostin vihdoinkin pioneja maljakkoon. Upea kukka!


Päivän kohokohta olikin sitten ilta ja siihen valmistautuminen. Ihan ex-tempore kutsuin muutaman "matkan varrelle osuneen" ystävän viettämään iltaa kotiini. Illan periaatteena: emäntä kokkaa, vieraat tuovat juomat. RAKASTAN emännöintiä, menun suunnittelua, kokkailua, pöydän kattamista ym! Vieraiden (ja emännän) toiveena oli kevyt kesämenu.


Niinpä päätin tehdä kaksi erilaista salaattia. Toinen salaatti koostui uusista perunoista, aurinkokuivatusta tomaatista, sipulista, kapriksista ja oliiveista. Ihanaa! Vastaavanlaista olen tehnyt aiemminkin  hieman erilaisena versiona (perunaa, purjoa, fetaa, valkosipulia, kaprista...) ja menestys on ollut taattu. Tämäkin salaatti sai kovasti kehuja.


Toinen salaatti oli "perinteisempi": erilaisia salaatteja, rucolaa, kurkkua, mansikoita ja fetaa. Balsamicokastike sopi tuohon erinomaisesti.


Lisäksi tein ilmakuivatusta kinkusta, cantaloupemelonista ja mintunlehdistä coctailtikkuja sekä pieniä patonkipaloja yrttilevitteellä voideltuna, päällä katkarapuja/kylmäsavulohta. Hyvin maistui nekin!Jälkkäriksi kesäisesti jäätelöä, mansikoita ja mustikoita. Ja kuohuviinillä huuhdeltiin pöydänantimet alas!
Ilta jatkui vielä kaupungin yöhön, mutta siinä ei ole mitään mainitsemisen arvoista... kehno meno oli joka paikassa. Terasseilla olisi varmaan kannattanut jatkaa iltaa, oli niin ihanan lämmin kesäyö. Ensi kerralla ollaan sitten viisaampia. :)

Tänään vietin aurinkoista kesäpäivää ystävien kanssa kaupungilla haahuillen. Mansikat ja jäätelö maistuivat myös tänään. Niistä ei vaan saa koskaan tarpeekseen!


Illanistujaisten/juhlien/etkojen järjestämisessä on vain yksi huono puoli...yli jääneet ruuat pitää sitten seuraavana päivänä vetää napaan pienen ähkynkin uhalla. Niin kävi tänäänkin! Nyt voikin sitten pötkötellä loppuillan sohvalla pullean masun vieressä. :)

Uusi viikko ja uudet kujeet edessä. Siihen asti MOI!!

*AnuElina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti